Kläderna gör mannen

Något som är väldigt skönt i dagens samhälle är att de allra flesta inte längre sysslar med att kasta avundsjuka och missunnsamma blickar efter män som väljer att klä sig med stil. Länge fanns det något av ett sorts stigma kopplat till detta, där man på något vis inte fick försöka alldeles för mycket som man utan att andra (män) gjorde sig lustig på ens bekostnad. Idag kan vi dock friskt konstatera att kläderna gör mannen – så strunta i vad alla andra tycker och se för sjutton gubbar till att leva efter denna devis!

Uppskattat av potentiella partners

En man som väljer att klä sig efter bästa förmåga till både vardag och fest är någon som tenderar att ha betydligt enklare att hitta en partner. Att klä sig väl leder bland annat till vad som borde vara uppenbart för alla – att man kommer att se bättre ut än annars! Att signalera att man bryr sig om sitt utseende visar också på att man anser sig själv ha ett värde som människa, bland mycket annat, något som också är väldigt attraktivt.

Bra för karriären

På samma sätt som en snygg klädstil är till godo för kärlekslivet så är det också så för arbetslivet. Frasen ”klä dig som en vinnare så blir du en vinnare” stämmer därför till viss del. Du står helt enkelt ut från mängden på ett positivt sätt genom att fokusera en del på hur du väljer att paketera dig själv, något som gör att det mest troligt blir du och ingen annan som avancerar i karriärstegen om ni bortsett från klädseln ligger på ungefär samma nivå rent arbetsmässigt.