Få kläderna att dofta gott

kläder_266677844Ingen vill ju gå omkring i kläder som luktar illa men det är relativt vanligt att uppleva att ens kläder inte doftar gott trots att man rengjort dem ganska nyligt. Här tipsar vi om ett antal metoder för att få ens kläder att dofta lite bättre.

Håll fukten borta

Det första man ska tänka på är att mycket som skapar dålig lukt frodas där det är fuktigt. Av denna anledning ska man aldrig hänga in kläder i garderoben medan de fortfarande är fuktiga. Med torra kläder är det mycket mindre risk att det börjar dofta illa i garderoben.

För in goda dofter

Bara för att något inte luktar illa betyder det ju dock inte att det automatiskt doftar gott. För att främja en god doft måste man ofta göra något aktivt. Ett tips är att placera in ett block cederträ i garderoben. Detta motverkar dåliga lukter samtidigt som det sprider en frisk och härlig doft. Man kan lätt få tag på ett fyrpack under hundralappen.

Vädra kläderna

Ett väldigt billigt sätt att både bli kvitt lite dålig luft och byta ut den mot en frisk och härlig doft är att helt enkelt vädra kläderna emellanåt. Det finns nog en hel del plagg inne i garderoben som inte använts på ganska länge, och när man helt plötsligt tar fram dem är det lätt hänt att de inte doftar så jättefräscht. Men tar man för vana att vädra kläderna lite nu och då kommer man ha en betydligt bättre doftande garderob.

Träningskläder

Träningskläder är mer eller mindre ökända för att börja lukta illa, och visserligen svettas man ju en hel del i dem vilket inte hjälper. Men när de börja lukta lite surt beror detta ofta på att de torkat för långsamt. Men detta är något man kan fixa med hjälp av detta tips