Fyra steg till rätt doft

Vilken doft passar dig? För den som inte vill betala en doftexpert finns det billigare sätt att gå. Här följer fyra tips:

Rama in och tänk bredd

Att leta efter en enda doft som man ska älska är lite fel väg at gå. För i livet behöver man inte ha bara en enda doft. Det är skillnad på vardag och fest. Det är även skillnad på fest och fest. Leta efter dofter du tycker om av olika anledningar och bygg upp en parfymgarderob hemma som gör att du hittar rätt oavsett tillfälle. Precis som med kläder ska du ha chansen att sticka ut eller smälta in, vara färgglad eller dämpad osv.

Fråga andra

Har du en vän som har en doft som du tycker om? Våga fråga vad de har men köp inte samma. Gå till butiken och säg att du gillar just den doften men vill ha något liknande.

Prova få

Många som testar en doft sprayar parfymen på handleden och luktar. Är de inte nöjd sprayar de en ny doft osv. Men luktsinnet är inte människans bästa sinne så man bör ge det tid och möjlighet. Testa maximalt fyra dofter vid ett tillfälle och testa parfymen minst en timme. Det handlar inte bara om att känna den direkta doften utan även hjärtnoterna och basnoterna.

Ta efter

Gillar du en speciell parfymör eller en speciell doft? Gå vidare och sök inom det området för att hitta nya spännande dofter som ändå har samma inriktning.