Hitta en passande doft

En parfym kan lätt bli ens signum precis som ett klädesplagg eller en accessoar. Utbudet av parfymer är gigantiskt och det är lätt att drunkna i alla dofter. Men visste du att du enkelt kan hitta en passande doft genom att dela in parfymerna i olika doftfamiljer? Den huvudsakliga doften är det som avgör vilken familj som parfymen placeras i. Baserat på detta kan du göra ett bra val.

Så provar du parfymer

Först och främst bör du tänka på vilken typ av parfym du är ute efter. Ska det vara en enkel vardagsdoft eller något mer vågat? Ha alltid ren hud när du provar parfymer för att få en korrekt bild av doften. Börja med att spraya på underarmen och lukta försiktigt. Vänta sedan en halvtimme och dofta igen för att se vilka andra dofter som sakta träder fram.

Många har en favoritfamilj

Vi människor går ofta efter mönster och så även med parfymer. Kanske upptäcker du att blommiga dofter passar dig bäst? Internet är en bra källa om du vill lära dig mer om de olika parfymfamiljerna. Kanske gillar du en speciell doft och kan matcha detta mot parfymer? Det kan vara allt från vanilj till muskot. Det tar tid att hitta sin signaturdoft och glöm inte att testa parfymen flera gånger.